So this is where I live

Som sagt, i en korridor. Sjukt litet badrum! Kändes som man kom in i en husvagn! Duschen ska man inte prata om, där går det INTE att vara tjock inte haha.. Men annars är det ok, fem minuter till skolan och gott om utrymme för åtminstone dubbelt så mkt mer grejer än vad jag hade med mig. Denna stad är verkligen jättefin! Gamla små gator som slingrar fram överallt (ungefär som innerstan i Visby) och en massa gamla byggnader, franska byggnader och en jäkla massa gamla katedraler och ruiner.. Får ta med mig systemkameran ut ngn dag och fota lite :)

Kylen, ja den har man lås till, ett litet fak i kylen typ. Mkt märkligt, men det får plats en vinflaska eller två.. Och självklart lite mat också :)
 

De första dagarna



Okej, so this is me..
Ska försöka mig på en snabb repris om en del som hänt de senaste dagaran innan vi ska vidare på konsert ikväll (INTE Coldplay som så många andra i Sverige kommer göra!)
I måndags åkte jag från Paris, med huuuur mkt packning som helst. Mamma å hennes kille hade ju varit i Paris samtidigt som mig så jag hade packat en av deras väskor med grejer också. (Så det var dem som fotade mig där ;) ) I alla fall. Jag tog tåget till Poitiers och jag trodde jag skulle dö när jag klev av! Nästan lika många kilo packning som jag själv väger och så var det trappor ner och upp och inge hiss i syne! Ett par killar kom fram och ville ha pengar för att hjälpa mig men vad tusan. Detta ska jag klara! Kommer ut från stationen riktigt fräsh och märker att det är ännu varmare ute! Över 30 grader var det denna dag. Några från studentföreningen kom och hämtade upp mig iaf och senare på kvällen fick jag komma till mitt Residence.
 
 
Hängde med tillbaka till skolan med en gång och upptäcker att jaha, dricker man öl här?! 1€ --> 1 öl, 2€ --> 3 öl. Dock serveras de i plastglas men helt ok! Hade fortfarande inte duschat eller ngt, fräshare än någonsin! Men iaf, träffade massa asiater som sedan drog å fick kontakt med en kille från Tyskland, Ben, eller Benjamin som han heter egentligen. Vi kommer fram till att vi är väldigt tidiga här som utbytesstudenter. Resten kom som i tisdags eller igår. Men det komemr ett gäng killar och sätter sig vid oss och de börjar sitt första år här. Bara massa fransmän. De bjuder med mig på en förfest. Fick en karta och de satte ut en punkt vart jag skulle. (Denna stad har gångavstånd till praktiskt taget allt) Okej, efter några öl var det hem och ta en snabbdusch och 15 minuter senare var jag påväg genom Poitiers med kartan i högsta hugg och var ändå den första som anlände! Det hela slutar med att det är jag och 8 andra fransmän hahah. Och franska pratade de såklart. Men de kunde engelska! 
 




 
Senare gick vi till en bar och där såg jag några ansikten jag kände igen! Denna bar har vi gått till nu varje dag och kommer säkert göra. Priserna jämfört med Sverige, lite billigare. 4 € för 50cl öl :)
 
Dag nummer två möter jag på Elena från Canada och hon flyttar in i samma korridor som mig. Jag visar henne vart vi var kvällen innan och vi gjorde praktiskt taget samma procedur. Öl på skolan och sedan samma bar. OCh violá! Jag träffar på tre svenska tjejer som också pluggar här!
 
 
 
Vin för 2.60 € Nja.. inte det bästa, men måste ju testa alla billiga nu haha :D
 



 
 
Igår blev det dock förfest hemma hos Diego och.. jag och namn. En fransk tjej iaf. Massa utbytesstudenter också. Vilket ungefär hälften består av asiater. Vi är ca 70 utbytesstudenter som går detta program och hm.. ja det finns tre av oss som är riktigt blonda, och självklart svenskar haha.
 
 Jag och Elena försökte utförska någon större galleria, där dom hade H&M! Ska man handla kläder här lär det bli på H&M och Zara, de enda ställerna man känner till typ.. Ni ser bilderna ovan, världens minsta kaffe får man här, och stark som satan!



Och detta är lite av första dagen! Fick en rundtur och tydligen går vi i riktigt gamla byggnader!

Whatsapp

Okej, jag vet att det är några som har skickat till mig på Whatsapp ist för sms. Har kunnat se att jag fått sms men inte kunnat öppna eller se ifrån vem. Skulle radera den och ladda ner appen igen så går det självklart inte! Så.. om ngn känner med sig så har jag inte sett ngt sedan i måndags och kan som sagt inte ta emot ngt längre :( Måste fixa denna telefon snart!!!

Puss på er!

Yesterday

Igårkväll..
Jag och Elena tog ett par glas vin hos mig och några andra kom förbi och vi gick vidare till skolan.
Men den var stängd! Halv tio, vad göra?! Vi gick vidare mot en bar där vi har hängt varje dag hittills..
 
Men påväg så ropar Diego (från Spanien som jag mötte i förrgår) från en balkong så han springer ner och släpper in oss alla. Fullt hus men riktigt revligt! Vi fortsatte vidare mot samma bar som vanligt och idag är första dagen i skolan!
 
Mest en massa infomöten och det verkar som att det nte drar igång förrän den 10 september på riktigt.
 
Jag säger då det, tur att jag kom hit några dagar tidigare än vad skolan startar! När alla i mitt dorm anlänt så är det nästan jag (med världens dåligaste lokalsinne och människoigenkännare..) som visar vägen till allt och alla! Hur hände detta? 

Benjamin från Tyskland och Elena från Canada
 
 

Okej

Det händer mkt just nu som sagt, hinner knappt sätta mig vid datorn! Var precis på en liten gudiad tur med några andra utbytesstudenter som kom idag. Jag och Elena har bara gått, gått och gått idag. Vi tog iaf rätt buss när vi skulle iväg men fel tillbaka och då gick vi vilse! Men som tur var hade jag karta (men varken hon eller jag är bra på att läsa kartor, den där pricken på kartan som visar vart du går fanns lixom inte..konstigt nog..) efter mkt om och men kunde vi lokalisera oss.
 
Idag var det "kallt" eller kyligare enligt dem som bor här, såg nu vid sju att det fortfarande var 26 grader. Är det kallt?!
Men nu ska vi tydligen till skolan och det blir väl säkert en utgång idag igen! :D
 
Så jag återkommer imorgon om hur de första dagarna varit, helt crazy! Och skolan har inte ens startat än..
 
Kan ju även meddela att jag inte har tillgång till ngt Wifi ännu och min telefon vägrar koppla upp sig på annat sätt, så whatsapp, instagram... ja det funkar inte. Förhoppningsvis får jag ett franskt nummer nu i veckan så allt ska lösa sig.
 
Today..
 
Så.. jag bytte Moulin Rouge mot detta som närmaste granne..

Vilken resa!!

Herregud vad det hänt mkt de senaste dagarna. Den högsommarvärmen som aldrig kom till Sverige kan jag ju lova att den finns här! Smälter ju bort!
Nu har jag äntligen fått tillgång till internet igen! Det är inte lätt att göra sig förstådd i detta land! Befinner mig just nu i Poitiers och bor i ett Residence med massa tjejer (mest asiater) och en från Canada. Ska snart försöka ta oss till något köpcentrum och handla på oss lite för denna höst.. Lovar att lägga upp lite bilder och berätta mera ikväll! Och svara på era kommentarer såklart :)
 
Elena, från Canada, och jag igårkväll!
 
På skolan kan man köpa en öl för 1 euro, 3 öl för 2 euro, hur sjukt är inte detta?!

Populäraste turistmålet

Om vi lämnar Paris för en stund. Populäraste turistmålet just nu är Highland Park enligt Aftonbladet!
 
Detta kan helt och hållet stämma! Jag var i New York för andra gången i våras och min första gång på Higland Park. Underbart! Komma ifrån allt ljud bara några meter över vägarna och känna lugnet samtidigt som man kan kolla ner och känna pulsen! Rekommenderar detta starkt! Var ju där med mina kära pingviner, gud vad jag saknar er! Hoppas ni har det bra på alla hörn med flytt och nya jobb! Tänker på er!
 

Vidare söderut

 
Sista dagen i Paris! När man väl börjar få kläm på denna stad är det dags att dra vidare. Men jag vet att det kommer bli många besök hit igen :)
 
 
 
Ligger och njuter sista tiden av solen innan tåget går. Hur ska jag kunna ta mig med alla dessa väskor i nästan 30 grader?!
 

Musée de l'Armée Hotel des invalides

Eller hur det nu stavas?! Jag måste nog se till att börja lära mig franska snart så man kan göra sig förstådd! Eller åtminstone förstå.. Fick till å me en ordbok, engelska till franska, idag på restaurangen... Haha Men många kan ändå mkt mer engelska än vad jag hade förväntat mig! Får se hur det blir när man kommer till en liten mindre ort :)
 
Idag har jag haft sån träningsvärk! Två dagar i Paris och världens träningsvärk, dags att ta tag i träningen snart? Träningsvärk av att gå.. det är INTE ok! Och jag som knappt haft någon linje efter någonsomhelst bikini i sommar har nu både från shorts och två stycken (olika) linnen, på två dagar(!) Tur att sommaren fortsätter lite längre här!
 
Dagen spenderades vid Musée de l'Armée - Hotel des Invalides. En snabb, eller snabb och snabb, jag orkade inte ens se hälften. Såg allt från Frankrikes krigshistoria med all den utrustning man kan tänka sig till Napoleons grav. Efter tre timmar gav jag upp och gick ut och lade mig på en bänk i solen. Råkade visst somna och vaknade sedan upp med Eiffeltornet i vyn och påmindes återigen om att jag var i Paris.. 
 
 
 

Tour Eiffel

Så mkt som jag gått igår! Paris är så mkt större än vad man tror! Eiffeltornet låg nära, PÅ KARTAN, men när man har kameran i handen och hittar nya saker att se så var dessa 30-40 minuters promenad närmare tre timmar, och sen blev det självklart en helt annan väg hem!
 
Kändes som man hade gått flera mil :) Inte nog med det, väl vid Eiffeltornet så kunde man gå upp de första etapperna och åka den sista. Nytt liv nya vanor?! Japp, det blev gång, och 668 trappsteg upp, sedan hiss och lika många trappsteg ner.

Vive la France

Vive la France var det ja... Kom ju til ett regnigt, men varmt, Paris och försökte utforska området kring hotellet. Och vad ser jag?! Moulin Rouge som närmaste granne! Coolt säger jag, dit måste jag gå ngngång.. Fortsätter att gå på ngn gata. Några killar verkade vara jätteintresserad att veta vem jag var och verkade lite för trevliga(?!) sprang på dem flera gånger, efter ett tag upptäcker jag att det ligger hemskt många sexleksaksbutiker här! Och gayklubbar, och klubbar "Only for adults" och det var strippor och.. ja det blev bara värre och värre.. 
 



Jag kände mig INTe riktigt hemma direkt. Ännu ett tecken på att jag inte kan denna stad! Men fastnade på ngt ställe (på en ANNAN gata) och tog ngn öl när det började regna, och sedan på ett riktigt steakhouse där det blev en burgare och en öl till. Kände mig som en riktig man och inte alls "Parisig" :)

 
 
 
Imorgon ska det förhoppningsvis bli fint väder i alla fall. Eiffeltornet står på schemat och massa promenader! 

Vive La Paris!

She's alive!!!

Heeeej! Nu är det tänkt att jag ska komma igång med bloggen igen! Börjar precis en ny era av mitt liv! Ligger på ett hotellrum i Paris och har nog aldrig känt mig så vilsen i hela mitt liv haha. Är det något land jag INTE känner till så är det detta. SPECIELLT staden Paris..
 
 
Men, nu är jag här och planen är at min resa senare kommer att fortsätta till staden Poitiers (har ingen aning om hur det uttalas så vi får se om jag kommer dit!) där jag sedan kommer bosätta mig ett tag framöver för lite studier. Mina armar står öppna för vad som än händer!
 
Så vad har hänt i sommar?! Någongång, när jag har tid. Ska jag nog försöka få ihop en film som kan beskriva det mesta nu när jag inte varit så aktiv här.. Som jag sagt tidigare, skaffa instaram och twitter så hänger ni me :)
 
Puss på er! Känns skönt att vara tillbaka!

RSS 2.0