Cannstatter Wasen

Måste ju visa några bilder från förra helgens bravader. Jag och Elena träffade på en jättetrevlig tjej när vi var i Arcachon. Det var Bens vän och när vi nämnde att vi ville till Munchen och Oktoberfest men att allt var fullbokat sa både hon och Ben att det anordnas något liknande i Stuttgart. 2 timmar närmare Frankrike och billigare. Lia bor där och välkomnade oss till hennes lya! 
 
Vi hade ne helt underbar helg och det kändes som att vi kom till ett 5-stjärningt hotell! Vi lagade massor med mat, shoppade, såg Stuttgart och Esslingen. Och framförallt, vi var på festivalen! 
 
Lördagen körde vi en heldag där. Började dagen med bubbel och massor med pasta. Vi tog tunnelbanan och gick av med alla andra "tysk-klädda" människor. (Jag körde inte på en klänning men hittade någon topp som matchade med temat.) 
 
I Tyskland får man tydligen gå och dricka öppet på gatorna och på tunnelbanan. Och vill någon ha ens pant så finns det folk överallt. Utanför festivalen så stod det några stycken, bland annat en tant som ville ha våra ölflaskor innan vi gick in (måste gå in tomhänt) både petflaskor och glasflaskor får de pant för. Så där stod en himla massa och drack upp den alkohol man hade och istället för papperskorgen blev det att ge flaskorna till dessa personer.
 
Vi mötte på två trevliga varelser och det visade sig att de kände några som hade ett bord i ett av öltälten. YES! Awesome, vi som inte har något. Och hur ska vi annars komma in?! Vi gick med dem genom festivalområdet. Eller det såg väl ut som ett nöjesfält med en massa öltält. Försökte komma in i några men det var fullt på de flesta ställen (Klockan var ca 13...) Vi kom tillslut in i ett tält, vilket visade sig vara det mest "efterftraktade". Där fick vi plats att sitta, eller egentligen stå på bänkarna.. Men det var så sjukt! Människor i alla åldrar, från 18-60 var där! Utklädda och galna!
 
Jag fick höra att det var rätt dyrt med öl där, jaha.. 9 Euro. Äh, det blir säkert bra. Men det var ju världens största size! Det behövdes inte många av dem nej :)
 
Det var band som spelade tysk musik (typ folkmusik) inte det bästa kanske men när man bara behöver lyssna på det en gång om året var det helt okej. Det varstämningen som gjorde allt! Förstår inte hur vi lyckades vara där i 7 timmar men det var vi!
 
Efter dessa timmar fick vi för oss att vi skulle testa på några av åkattraktionerna. Först ngn tåg som gick genom ett spökhus. Inte alls läskigt. Jag och Elena fick för oss (det lät som en himla bra idé då, men nu i efterhand så vet jag inte!) att vi skulle testa på den som var mest snurr och fart i och helst långt över marken. Självklart slutade det med detta! Men ack så roligt!! Vill verkligen göra om det! Nu i efterhand är det kanske nte bästa idén att åka karuseller när man druckit alkohol men det funkade hur bra som helst då! :D 
 
Sedan bar det av hem, och fixa sig för nästa födelsedagskalas! kl 23 var vi på nästa fest igen, dock inge mer öl denna gång. Nu var det bubbel och shot som gällde! Det konstiga var att man (läs jag) var inte ens trött! Hade börjat kl 11 och nu började klockan närma sig 02.. Men sjukt kul!
 
Söndagen fick vi en guidad tur av Lia genom Esslingen. Vingårdar och ruiner och en del av Tyskland som aldrig förstördes av kriget. 
Men här kommer först lite bilder från WASEN!!
 
 
Måste ju självklart avsluta med en bild på mig. Hur snygg får man lov att var?! Inte alls verkar det som ;)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0