Paris - Day Three

Paris - Saturday
 
Lördagen började med att promenera längs champs elysees för att vika av mot operan och galleriorna Lafayette och Printemps. Vi hade ett mission, och vi klararde det någorlunda. Sedan blev det mer shopping i butikerna runtomkring och en sen lunch på ett brasseri utanför operan. Våra fötter ledde oss sedan vidare mot Concorde och längs Champs Elysee igen för att komma till Eiffeltornet! Denna gång skulle vi inte missa det! Vi gick upp (tredje gången jag vandrar upp!) och fick se vyn över hela Paris. Vi tog oss inte hela vägen upp, det fick räcka med de två första etapperna denna gång.
 
Väl nere igen häller regnet ner som aldrig förr! Skulle kunna tro det var något åskoväder på g. Vi sprang till första bästa tunnelbana och även där märktes det att filk inte ville vara uppe på gaotrna. Smockfullt och människorna som väntade vid de olika stationerna kom inte ens på! Där stod vi och trängdes och var glada att vi kom med.
 
Vi åkte hem mot oss och hann med några butiker även här, köpte med oss ost och vin och gick tillbaka till hotellet. Vi belv så mätta av bara det så det blev faktiskt ingen middag denna gång! Pauline kom förbi (Hon bodde med sin pappa ett par rum bort) och vi tog ngt glas vin. Sedan hade vi blivit rekommenderade några barer och klubbar. Buddha Bar stod på schemat, men klockan blev mycket och det blev tillslut bara jag och Emma som gick ut. Vi tog tunnelbanan till Triumfbågen och L'Arc. Vi visste adressen, och det kändes som vi gick runt och runt och runt den där saken men tillslut så hittade vi! Och ja, jag har redan berättat om denna upplevelse.. 
 
Såhär i efterhand, att vi gick hela vägen hem som tog ungeäfr 45-60 min i klackar har jag ingen aning om att vi klarade! Ont i fötterna men där gick vi! Att vi inte försökte ta en taxi?
 
Sen blev det ju en flopp att vi inte kom in på hotellet med en gång, och ingen kompensation fick man för att man inte fick sova den natten! Nej, det hotellet blir det nog inte igen. Allt annat har varit helt okej. Men ska man gå ut på kvällen se upp! Receptionisten har tydligen hand om frukosten så du kan bli utelåst!
 
Som tur var hade vi en helt underbar kväll ändå så det var inte hela världen. Detta kan jag leva länge på! :)
 
 
Pictures from saturday:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0