New York - Dag 4

Dag 4 I New York, torsdagen. Vad hade vi då för planer denna dag? Jo vi tyckte vi hade klarat av tisdagen så bra med att vandra på syd-västra Manhattan så varför inte testa syd-östra idag?!

Det började med att vi tog tunnelbanan till Wall Street (även här väldigt hjälpsamma amerikanare, som sagt vi behöver aldrig ens fråga om hjälp utan de kommer fram till oss.. virriga tjejer eller vadå?)

Från Wall Street promenerade vi och just det ja, det var denna dag som tjejerna ville ta en båt ut till, kan det varit Ellis Island? De ville se frihetsgudinnan på närmare håll i alla fall. Jag och Emma bestämde oss för att forsätta vandra. Som jag sa tidigare, har man sett kärringen en gång så räcker det. Våra fötter styrde istället förbi Brooklyn Bridge och vidare mot China Town och Little Italy! Där strosade vi runt i cirklar, gömde oss för regnet på någon restaurang där de hade väldigt god (och mycket) mat, fastnade på något Starbucks där Emma presenterade mig för Frappuccionon! :D TACK EMMA!

 

Vi strosade runt runt runt, hittade små mysiga ställen och bara njöt. Senare dök även de andra tjejerna upp i China Town efter sin båttripp. Vårt sista mission för dagen var Victoria's Secret. De som ville hinna vila lite innan vi skulle ut ikväll valde att ta tunnelbanan upp. Jag, Linn, Anna, Alexandra och Emma valde att gå, vi skulle ju “bara” upp till 34th street. Vart var vi nu? Hade gatan ens något nummer?

 

Anna, Alexandra och Emma fastnade i första skobutiken men jag och Linn fortsatte. Yes! Nu såg vi ett gatunummer! Var det 7th street kanske? BARA 27 stycken kvar.. Vi hann se mycket längs Broadway, eller vi hamnade nog av den vägen också ett tag, allt ifrån upp-och-ner vända elefanter, fina parker, massa poliser.. Tills vi helt plötsligt känner igen oss! Linn tror att det var ner på denna gata vi var I tisdags! JA! ÄR det här Michael Kors ligger? Jag ville ju köpa ett till armband som skulle matcha min klocka!

Mycket riktigt, vi hittade Michael Kors, jag köpte mitt armband och Linn hittade självklart sin väska hon inte kunde bestämma sig om sist. Idag fanns den I en mycket bättre färg! Så visst, vi kom därifrån med en väska och ett armband :)

Vi passade även på att fråga en av butiksbidrädena (som förövrigt ofta är fler till antalet än vad det finns kunder) vart man skulle gå om man vile gå ut och klubba en dag som denna! Vi började ju bli stammisar här nu!

 

Och mycket riktigt, även hon sa att det är torsdagar det är bra att gå ut I New York, sedan eskalerar det hela helgen.

Vi fick några förslag och fortsatte uppåt igen. Efter lite stopp och plåsterpåtagning nådde vi äntligen på 34th street. Vi svänger av och mitt från ingenstans går vi breve Empire State Building! Turister som vi naturligtvis var så var vi tvugna att ta några kort och ett stenkast därifrån låg Victoria’s Secret. Väl därinne träffade vi på alla! Till och med de som åkt tunnelbana! Hur tusan kan det komma sig!? Vi hade väl gått i flera timmar?! Efter lite panik och vi hittat de vi skulle hittade jag Linn och Anna varandra, vi bestämde oss för att betala och gå. Ett problem bara, vi var jäkligt sugna på vin! 10 gator till och vi var hemma, på hörnan på vår gata fanns Hardrock Café. Där går vi in tänkte vi.

 

Väl därinne var det världens kö! Kö IN till Hardrock, det kan väl inte stämma?! Vi gick upp för trappan igen och någon kille säger: You leaving so soon? Vi förklarar kön och han säger så ska det inte vara. Han visar ner oss igen och visar in oss bakvägen och vips satt vi bakom baren.

 

Men där var sagan inte slut. Ett tips: Ha alltid med er legitimation! Anna hade självklart inte med sig sitt och eftersom det är 21-årsgräns så får man nästan alltid visa om man ska äta mat eller bara dricka alkohol. Klockan var nu närmare sju men Anna sprang hem och var tillbaka inom fem minuter. ÄNTLIGEN nu fick vi våra (stora) glas rödvin. Tack!

 

Sedan var det hem och svira om, vi hittade ännu en italiensk restaurang denna dag. God mat även här och ikväll hade vi två alternativ. Vi hade även fått rekommenderat ett ställe som låg på samma gata som restaurangen. Vi testar där först, annars skulle vi ta taxi ner til Meetpacking District och ta en av de klubbarna som hon på Michael Kors hade rekommenderat. När vi kommer till den första klubben säger vakten:  You are here from the university, right?

Eh.. vad svara vi på det? Jodå det är vi! Väl inne I entrén visar det sig att universitete hade abonnerat stället och det var någon utbytesfest, “an asian party” Efter mycket om och men förstår vi att vi är mycket välkomna in men de råder oss nästan inte att gå in, vi kommer kanske inte få det så kul. Okejdå, vi tar väl en taxi. Men mitt övergatan ligger ett annat utestället. Pacha var namnet. Nej där kan vi inte gå in säger någon!

 

Men vad är det för ställe, vi går där förbi och de drar nästan in oss. Where are you from säger vakten. From Sweden säger vi och han påstår att han kan mycket om Sverige! We have a lot of Swedish artists coming here, We have Avicii and we have… avicii, and we have … avicii. JA han kom inte på så mycket mer men va fan, han sa att vi alla skulle få komma in VIP så vi gick in. Väl inne I entrén börjar vi undra. Tjejer kommer och kanske är lite väl lätt klädda? Är alla tjejer så eller? Vi blir visiterade och vi får inte ens ha med oss tuggummi in! Varför då?

 

Vi bestämde oss för att nu håller vi ihop. Någon snubbe kommer och ger oss ytterligare ett armband, ett så vi får tillgång till VIP avdelningen och leder iväg oss. Nu var vi rätt. Phu, väl inne så var det inte så farligt som vi trodde.

Stället hade tydligen haft massa Djs som varit där och spelat och ikväll var det Ferry Corstens tur från Nederländerna. Det blev några drinkar och där dansade vi natten lång!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0